Pražené lískové ořechy | návod
Pražené lískové ořechy | návod. Mohlo by se zdát, že upražit ořechy je velice jednoduché. Ale i tato činnost má svůj správný postup, pokud chcete dosáhnout opravdu precizního výsledku. Takto pražené lískové ořechy jsou výborné v Masarykově cukroví nebo jako náplň čokoládových pralinek. Můžeme je také promíchat se solí a jen tak slupnout večer u telky.
Co je potřeba
1 sáček = 100 g lískových ořechů
Krok 1
Sáček lískových ořechů vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 2
Ořechy dáme pražit do přehřáté trouby na 210°C po dobu 10 minut BEZ zapnutého horkovzduchu.
Krok 3
Poté hned ořechy nasypeme do staré utěrky, uzavřeme a promneme. Tmavé slupky odpadnou.
Krok 4
Ještě teplé ořechy zbavené slupek nasypeme do misky s vodou (pokojová teplota) a necháme je máčet 30 minut.
Krok 5
Po 30 minutách ořechy lžící vybereme do misky a můžeme zpracovat.