Babiččiny ledovky | recept na slepované cukroví
Babiččiny ledovky | recept na slepované cukroví od Zdeňky Řehůřkové. Inspirace na vánoční cukroví se jistě hodí. Upečte si babiččiny ledovky. Výborné ořechové těsto je slepované žloutkovým krémem a máčené v čokoládě. Recept mám od Zdeňky Řehůřkové.
Co je potřeba
600 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů (vlašské)
1 prášek do pečiva
300 g másla
2 celá vejce
KRÉM:
500 ml mléka
4 žloutky
60 g moučkového cukru
60 g hrubé mouky
Uvaříme pozvolna na kaši.
160 g másla
160 g moučkového cukru
Utřeme a smícháme s "kaší".
Krok 1
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odležet v lednici.
Krok 2
Těsto vyválíme přes igelitový sáček (ze spodu více pomoučněte vál, aby se s vyváleným těstem dobře pracovalo) na plát o výšce asi 3 mm a vykrajujeme obdélníčky.
Krok 3
Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 7 - 8 minut se zapnutým horkovzduchem.
Krok 4
Upečené tvary slepujeme připraveným krémem.
Krok 5
Každý kus cukroví pomašlujeme čokoládou a na každý kus nalepíme půlku mandličky.
Já jsem dělala i kytičky, které jsem pouze pocákala čokoládou.