jitulciny-recepty.cz

Babiččiny ledovky | recept na slepované cukroví

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Babiččiny ledovky | recept na slepované cukroví od Zdeňky Řehůřkové. Inspirace na vánoční cukroví se jistě hodí. Upečte si babiččiny ledovky. Výborné ořechové těsto je slepované žloutkovým krémem a máčené v čokoládě. Recept mám od Zdeňky Řehůřkové.

Co je potřeba

600 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů (vlašské)
1 prášek do pečiva
300 g másla
2 celá vejce

KRÉM:
500 ml mléka
4 žloutky
60 g moučkového cukru
60 g hrubé mouky
Uvaříme pozvolna na kaši.

160 g másla
160 g moučkového cukru
Utřeme a smícháme s "kaší".

 

Krok 1

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odležet v lednici.

Krok 2

Těsto vyválíme přes igelitový sáček (ze spodu více pomoučněte vál, aby se s vyváleným těstem dobře pracovalo) na plát o výšce asi 3 mm a vykrajujeme obdélníčky

 

Krok 3

Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 7 - 8 minut se zapnutým horkovzduchem.

Krok 4

Upečené tvary slepujeme připraveným krémem. 

Krok 5

Každý kus cukroví pomašlujeme čokoládou a na každý kus nalepíme půlku mandličky.

 

Já jsem dělala i kytičky, které jsem pouze pocákala čokoládou.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/babicciny-ledovky-recept-na-slepovane-cukrovi.html