Italské sacher banánky | recept na cukroví
Italské sacher banánky | recept na cukroví. Receptů na nové, neotřelé a originální vánoční cukroví se každoročně vyrojí celá řada. Zkuste si připravit klasiku v podobě banánků v novém hávu. Chuťově se opravdu podobají legendárnímu sachru. Tento recept je však údajně z jižnějších oblastí - ze slunné Itálie. Upečte si italské sacher banánky, hodí se nejen jako vánoční cukroví, chutnat budou i jako moučník ke kávě.
Co je potřeba
400 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
50 g bramborového škrobu Solamylu
150 g moučkového cukru
8 g prášku do pečiva
16 g vanilkový cukr
260 g másla
4 žloutky
čokoláda, čokoládové hobliny nebo cukrářské zdobení na dokončení
Krok 1
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout.
Další těsta vhodná na strojkové cukroví najdete v tomto článku.
Krok 2
Přes tvořítko na masovém mlýnku děláme banánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 8 minut se zapnutým horkovzduchem.
Krok 3
Banánky slepujeme meruňkovou marmeládou, jednu stranu namočíme do čokolády a na to dáme na jemno nastrouhané čokoládové hoblinky nebo cukrářské čokoládové zdobení.
Krok 4
Cukroví zmizelo jako první. Je fakt luxusní. Určitě vyzkoušejte.