Chia bagety | recept na domácí pečivo
Chia bagety | recept na domácí pečivo. Domácí pečivo představuje výzvu, ale když do přípravy zapojíte domácí pekárnu, uvidíte, že se mu žádné kupované nevyrovná. Upečte si chia bagety, poradím vám, jak na to.
Co je potřeba
375 ml vlažné vody
3/4 kostky kvasnic
2 polévkové lžíce sádla
250 g polohrubé mouky
150 g žitné chlebové mouky
120 g hladké mouky
4 čajové lžičky soli
2 – 3 polévkové lžíce chia semínek
Krok 1
Do formy od pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.
Krok 2
Hotové těsto propracujeme a vymačkáme z něj vzduch.
Krok 3
Těsto rozdělíme na 3 díly o váze +- 375 g a vyválíme hádky dlouhé na délku plechu na bagety.
Krok 4
Bagety necháme kynout pod utěrkou 20 – 30 minut.
Krok 5
Nakynuté bagety postříkáme vodou z rozprašovače a dáme péct do předehřáté trouby na 220 – 230°C po dobu 20 – 25 minut BEZ zapnutého horkovzduchu. Vytažené bagety ihned postříkáme vodou z rozprašovače a necháme na plechu vychladnout.