Cibulové bagety | recept na domácí bagety
Cibulové bagety | recept na domácí bagety z kynutého těsta připraveného v domácí pekárně. Připravit si čerstvé domácí pečivo není v dnešní době nic těžkého. Pokud máte domácí pekárnu, potom je příprava kynutého těsta poměrně snadná. Ráda objevuji recepty na domácí pečivo, protože to kupované nevydrží dlouho čerstvé a měkké. Cibulové bagety jsou oblíbené a lahodné. Mají zajímavou chuť. Věřte mi, že upéct domácí cibulové bagety z kynutého těsta není nic těžkého.
Co je potřeba
- 375 ml vlažné vody
- 3/4 kostičky čerstvého droždí
- 2 polévkové lžíce sádla
- 350 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 120 g pšeničné chlebové mouky
- 2-3 polévkové lžíce smažené cibulky (kupuji již hotovou)
- 3-4 čajové lžičky soli
Krok 1
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.
Pro přehlednost uvádím množství a pořadí jednotlivých surovin ještě jednou:
- 375 ml vlažné vody
- 3/4 kostičky čerstvého droždí
- 2 polévkové lžíce sádla
- 350 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 120 g pšeničné chlebové mouky
- 2-3 polévkové lžíce smažené cibulky (kupuji již hotovou)
- 3-4 čajové lžičky soli
Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na tři díly o hmotnosti cca 375 g.
Krok 2
Z každého dílu vyválíme hada na délku plechu na bagety (koupíte v Orionu). Vyválené těsto necháme pod utěrkou kynout 30 minut při pokojové teplotě.
Krok 3
Nakynuté bagety postříkáme vodou z rozprašovače a dáme péct do předehřáté trouby na 220-230 °C. Bagety pečeme po dobu 20 minut. Upozorňuji, že při pečení baget nepoužívám horkovzduch.
Krok 4
Ještě horké bagety postříkáme trochou vody z rozprašovače a necháme na plechu vychladnout. Přej dobrou chuť.