Bramborová vánočka | recept na vláčnou a výbornou vánočku z domácí pekárny
Bramborová vánočka | recept na vláčnou a výbornou vánočku z domácí pekárny. Zúčastnila jsem se soutěže o nejlepší vánočku pod Rýchorami. Nabízím vám recept na bramborovou vánočku, která sice není mou výherní (1. místo jsem vyhrála s vánočkou podle jiné receptury). Tato vánočka je však stejně lahodná, vláčná a jemná.
Co je potřeba
Krok 1
Krok 2
Do domácí pekárny dáme mléko s kvasnicemi, vlažné rozpuštěné máslo nebo Heru, žloutky, směs brambor a mouky, cukr, rozinky, špetku soli a citronovou kůru. Zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.
Krok 3
Krok 4
Upletenou vánočku necháme pod utěrkou kynout asi 10-15 minut. Poté ji potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.
Krok 5
Dáme péct do předehřáté trouby na 160–170 °C. Bramborovou vánočku pečeme po dobu 40–50 minut. Zda je vánočka hotová zkoušíme klasicky pomocí špejle.
Bramobrová vánočka z devíti pramenů je opravdu křehká, vláčná a hlavně lahodná. Přeji Vám dobrou chuť.