jitulciny-recepty.cz

Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém. Pokud jste milovníci kakaa a čokolády jako já, doporučuji vám připravit si do dortů nebo rolád tento skvělý krém od mé známé Zdeničky. Jeden den se uvaří kakaový základ a druhý den se vyšlehá krém. Je vhodný i pod marcipán! Vyzkoušejte si uvařit tento výborný čokoládový krém na dort, určitě si ho oblíbíte a jiný už nebudete chtít. 

Co je potřeba

1 smetana 33% v kelímku

2 žloutky

350 g moučkového cukru

100 g holandského kakaa

100 g Omegy

2 másla (500 g)

Krok 1

První den si nachystáme kakaový základ. Jako první si v misce smícháme kakao s moučkovým cukrem.

Krok 2

Do hrnce dáme smetanu, žloutkyOmegu. Zahřejeme a mícháme, dokud se Omega nerozpustí

Krok 3

Potom postupně za stálého míchání přisypáváme směs kakaa a cukru. Vznikne nám tmavě hnědý kakaový základ, který asi minutu necháme povařit. Necháme zchladnout a dáme ho přes noc do lednice.

Krok 4

Kakaový základ bude druhý den tuhý, měl by se táhnout.  Nyní vyšleháme dvě změklá másla.

Krok 5

 Postupně k nim přidáváme vždy dvě lžíce základu a zašleháme. Krém vystačí na dort o průměru 26 cm dvakrát rozkrojený nebo na tři piškotové rolády.

Pokud vám bude nějaký zbývat, dejte ho do misky a do mrazáku. Po vytažení nechte při pokojové teplotě změknout, bude jak čerstvý.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/cokoladovy-krem-na-dort-recept-na-vareny-cokoladovy-krem.html