Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém
Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém. Pokud jste milovníci kakaa a čokolády jako já, doporučuji vám připravit si do dortů nebo rolád tento skvělý krém od mé známé Zdeničky. Jeden den se uvaří kakaový základ a druhý den se vyšlehá krém. Je vhodný i pod marcipán! Vyzkoušejte si uvařit tento výborný čokoládový krém na dort, určitě si ho oblíbíte a jiný už nebudete chtít.
Co je potřeba
1 smetana 33% v kelímku
2 žloutky
350 g moučkového cukru
100 g holandského kakaa
100 g Omegy
2 másla (500 g)
Krok 1
První den si nachystáme kakaový základ. Jako první si v misce smícháme kakao s moučkovým cukrem.
Krok 2
Do hrnce dáme smetanu, žloutky a Omegu. Zahřejeme a mícháme, dokud se Omega nerozpustí.
Krok 3
Potom postupně za stálého míchání přisypáváme směs kakaa a cukru. Vznikne nám tmavě hnědý kakaový základ, který asi minutu necháme povařit. Necháme zchladnout a dáme ho přes noc do lednice.
Krok 4
Kakaový základ bude druhý den tuhý, měl by se táhnout. Nyní vyšleháme dvě změklá másla.
Krok 5
Postupně k nim přidáváme vždy dvě lžíce základu a zašleháme. Krém vystačí na dort o průměru 26 cm dvakrát rozkrojený nebo na tři piškotové rolády.
Pokud vám bude nějaký zbývat, dejte ho do misky a do mrazáku. Po vytažení nechte při pokojové teplotě změknout, bude jak čerstvý.