Domácí majonéza | recept na domácí studenou omáčku
Domácí majonéza | recept na domácí studenou omáčku. Tento recept mám od své švagrové, která z něj byla stejně jako já unešená. Věřím, že si získá i vás. Předpis na domácí majonézu je geniálně jednoduchý a výsledek je skvělý. Vyzkoušejte si recept na tuto domácí studenou omáčku, kupovanou už chtít nebudete.
Co je potřeba
2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
1 polévková lžíce hořčice
2 čajové lžičky octa
sůl a pepř
Na tatarku přidejte:
kyselou okurku
půlku cibule
sůl, pepř a jednu lžíci vody z okurek
Krok 1
Všechny suroviny dáme do vyšší nádoby. Poté do ní vložíme až na dno tyčový mixér.
Krok 2
Zapneme ho a opravdu pomalu ho zvedáme. Rychleji, než byste čekali, se vytvoří hustá konzistence. A mojonéza je hotová.
Krok 3
Z domácí majonézy si můžeme udělat tatarku. Přidáme najemno nastrouhanou kyselou okurku, půlku cibule, sůl, pepř a jednu lžíci vody z okurek.
Krok 4
Zamícháme a je to. Před podáváním ještě asi hodinu vychladíme v lednici.