Pomerančový likér Arancello | recept na vynikající likér
Pomerančový likér Arancello | recept na vynikající likér. Vyrobte si skvělý likér z pomerančů zvaný Arancello. Postup není vůbec složitý, po odležení budete odměněni výbornou pomerančovou chutí likéru, který vás přenese do slunných krajin. Inspirujte se mým receptem na pomerančový likér Arancello, upotřebit do můžete i jako netradiční dárek k Vánocům či jiným příležitostem.
Co je potřeba
- 5 ks velkých pomerančů
- 1 vanilkový lusk
- 3 – 4 kytičky Badyánu
- 2 celé skořice
- 1000 ml vodky
- 600 g cukru krystal
- 1500 ml vody
Krok 1
Pomeranče důkladně omyjeme pod horkou vodou. Poté slupku z pomerančů oloupeme pomocí škrabky na brambory.
Krok 2
Slupky dáváme do větší sklenice (1500 ml – po okurkách nebo lze koupit v prodejně Orion) a potom k ní přidáme ještě rozpůlený vanilkový lusk, skořici, badyán a vše zalijeme litrem vodky. Sklenici uzavřeme víčkem a takto necháme macerovat v temnu 7 dní. Občas můžeme zamíchat.
Krok 3
Po týdnu svaříme vodu s cukrem (ale nevařte) a do ní přilijeme vyluhovanou směs i s kořením.
Krok 4
Likér necháme zchladnout a nalijeme ho zpět do sklenice s víčkem.
Krok 5
Sklenici dáme ještě na dalších 7 dní odpočívat do temna. Nezapomeňte občas protřepat.
Krok 6
Po týdnu likér přecedíme přes plátýnko a slijeme ho lahví (krásné lahve mají v prodejně Orion, Pepco či KIK). Vyrobíme si etiketku a můžeme darovat třeba pod stromeček.