Čokoládový likér | recept na vynikají likér z Ledových kaštanů
Čokoládový likér | recept na vynikají likér z Ledových kaštanů Následující recept mám od známé Míši Janákové. Podle jejího návodu si přichytáme skvělý čokoládový likér z Ledových kaštanů. Výroba není náročná, ale výsledek je opravdu velmi chutný. Připravte si domácí likér, hodí se na zmrzlinu, domácí moučníky nebo jen tak na chuť. Z této dávky budete mít asi 1 l likéru.
Co je potřeba
250 ml smetany 33%
1 Salko
3 ks Ledových kaštanů
4 čtverečky vysokoprocentní hořké čokolády
500 ml rumu (používám Božkov)
Krok 1
Do menšího hrnce vlijeme smetanu, do které nalámeme Ledové kaštany a hořkou čokoládu.
Krok 2
Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Poté hrnec sundáme z plotny a necháme zchladnout.
Krok 3
Do vychladlé smetany přidáme Salko a nakonec rum. Vše důkladně metličkou promícháme, až vznikne hladký likér.
Krok 4
Hotový likér přelijeme do lahví, dáme do lednice a necháme 7 – 14 dní uležet.