Avokádová pomazánka guacamole | jednoduchý recept na zdravou pomazánku
Avokádová pomazánka guacamole podle Aničky Čížkové | jednoduchý recept na zdravou pomazánku. Avokádo je módní surovinou. Nejčastěji se z něj připravují pomazánky, z nichž asi nejznámnější je dip zvaný guacamole. Pokud hledáte recept na to pravé a hlavně chutné guacamole, tak vyzkoušejte náš recept na avokádovou pomazánku. Na svatbu mé švagrové kuchtila Anička Čížková jídlo pro vegetariány. Velmi mi zachutnalo její guacamole s falafelem (vegetariánskými kuličkami z cizrny). Proto se s vámi chci podělit o její recept. Guacamole se hodí na párty nebo jen tak na chuť k televizi, s bagetkou, chipsy i namazané na opečený toust.
Co je potřeba
1 avokádo
3 – 4 cherry rajčátka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
citrónová (limetková) šťáva
Krok 1
Avokádo vybírejte v obchodě měkké nebo lze koupit i tvrdé a pár dní ho nechat doma při pokojové teplotě, aby změklo. Poté ho rozpulte, vyndejte pecku a měkký vnitřek lžící vydlabejte do misky. Avokádo vidličkou rozmačkejte.
Krok 2
Z cherry rajčátek také použijte pouze vnitřek, ten nakrájejte na malé kousky. Česnek oloupejte, nastrouhejte ho najemno a utřete se solí.
Krok 3
Rajčátka a česnek přidejte do misky k avokádu (s česnekem nakládejte opatrně, lepší je použít menší množství a potom můžete přidat podle chuti). Pomazánku osolte, opepřete a zakápněte šťávou z citrónu. Důkladně vše promíchejte a dle chuti ještě dosolte nebo přidejte více citrónové šťávy.
Krok 4
Hotové guacamole před konzumací uchovávejte v dobře uzavřené nádobě. Avokádovou pomazánku guacamole podávejte s bagetkou, chipsy nebo tousty. Přeji vám dobrou chuť!