Vlčický štrůdl s cuketou | recept na netradiční závin
Vlčický štrůdl s cuketou | recept na netradiční závin. Pokud máte hodně cuket na zahrádce, lze je zpracovat i do štrůdlu. Věřte, že nikdo nepozná, že to nejsou jablka. Vyzkoušejte si můj netradiční recept na vlčický štrůdl s cuketou. Tato zelenina je šťavnatá a v závinu se skvěle uplatní. Inspirujte se předpisem na netradiční závin.
Co je potřeba
1 balíček listového těsta
1 větší cuketa
1 hrst kustovnice čínské nebo rozinek
1 lžíce kyseliny citrónové
1 čajová lžička skořice
1 vejce
cukr
Krok 1
Cuketu oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme prostředek a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Do mísy přisypeme jednu lžíci kyseliny citrónové, důkladně promícháme a necháme takto 30 – 40 minut.
Krok 2
Cuketa nasákne kyselou chuť. Všechnu vodu, kterou cuketa pustí slijeme a ještě trochu vymačkáme. Do mísy přisypeme cukr dle chuti, skořici a kustovnici nebo rozinky. Vše promícháme a uvolněnou šťávu opět slijeme a směs vymačkáme.
Krok 3
Potom už směs rozprostřeme na vyválené listové těsto a zabalíme.
Krok 4
Závin potřeme vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 230°C dozlatova.