Polévka z patizonu | recept na zeleninovou polévku
Polévka z patizonu | recept na zeleninovou polévku. Nebaví vás pořád dokola ty samé zeleninové polévky? Co takhle uvařit patizonovou polévku? Patizon je celkem opomíjenou zeleninou s lehce houbovitou chutí. Je výborný jen tak na přírodno opečený na pánvi nebo smažený jako řízek, ale určitě si na něm pochutnáte i v této skvělé a jednoduché polévce. Uvařeno máte během chvíle a díky promixování dosáhnete krémové konzistence.
Co je potřeba
1 patizon
3 větší brambory
2 čajové lžičky majoránky
1 – 2 stroužky česneku
petrželka
sůl
osmahnutý chléb nebo Bake Rolls
Krok 1
Patizon je lepší použít menší, aby byl ještě měkký a dalo se sním dobře pracovat.
Krok 2
Patizon oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ho na kostky. Brambory též oloupeme a nakrájíme na kostky. Oboje dáme do hrnce, přidáme jednu lžičku majoránky, trošku soli a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí.
Krok 3
Když jsou brambory a patizon měkké, tak je tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté přidáme druhou lžičku majoránky, prolisovaný česnek, čerstvou petrželku a polévku dochutíme solí či trochou polévkového koření.
Krok 4
Polévka má obdobnou chuť jako hrachovka a tak jí podáváme s osmahnutým chlebem. Já použila místo chleba česnekové Bake Rolls a byla to příjemná změna. DOBROU CHUŤ!!!