Vánoční punč | recept na výborný horký nápoj
Vánoční punč | recept na výborný vánoční nápoj. Následující recept jsem získala od své kolegyně Danči. Lze ho udělat jak z červeného, tak i z bílého vína. Je opravdu lahodný a krásně zahřeje! Věřte, že jedna várka vám stačit nebude. Vyzkoušejte si ho připravit, není to nic těžkého a hodí se nejen na Vánoce, ale oceníte ho jistě i v jiných částech roku.
Co je potřeba
700 ml vody
240 g cukru
1 ks citrón
2 ks pomeranče + k podávání
500 ml červeného vína
150 ml rumu
Krok 1
V prvním kroku nalijeme do hrnce vodu, přidáme cukr a vymačkanou šťávu z citrónu a pomerančů.
Krok 2
Pozvolna zahříváme. Když se cukr rozpustí, tak přimícháme víno a rum. Zamícháme a zahříváme tak dlouho, až se začně z hrnce hodně kouřit (nesmí se vařit).
Krok 3
Poté hrnec odstavíme z plotny a máme hotovo. Punč podáváme horký s kouskem pomeranče.