Perníčky bez tuku | recept na vánoční cukroví
Perníčky bez tuku | recept na vánoční cukroví. Tento recept mám od své kamarádky Péti, která je dělá už hodně dlouho. Já se k nim dostala až letos. Nevěřila jsem, že vydrží měkké stále, když v nich není tuk, ale opak je pravdou a ke všemu jsou ještě neskutečně žravé. Doporučuji vyzkoušet perníčky bez tuku.
Co je potřeba
500 g hladké mouky
150 g cukr moučka
200 g medu
2 celá vejce
1 čajová lžička jedlé sody
2 čajové lžičky perníkového koření
Bílková poleva
1 bílek
16 dkg moučkového cukru (3x prosátého)
1 čajová lžička citrónové šťávy
Na potření
1 celé vejce
4 čajové lžičky mléka
Krok 1
Všechny suroviny odměříme do mísy, promícháme je a na pomoučněném vále z nich vypracujeme těsto.
Krok 2
Těsto vložíme do igelitového sáčku a necháme takto 24 hodin odležet v lednici.
Krok 3
Druhý den těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky dáme péct do trouby předehřáté na 160°C po dobu 7 – 8 minut.
Krok 4
Po vytažení z trouby perníčky hned potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, aby se krásně leskly. Nakonec perníčky malujeme bílkovou polevou dle vlastní fantazie. Na bílkovou polevu šlehejte uvedené suroviny 5 minut na nejvyšší stupeň. U nás se po nich tak zaprášilo, že jsem je ani nestihla namalovat. DOBROU CHUŤ!!!