jitulciny-recepty.cz

Babiččino zelí | recept na zelí z čerstvé hlávky

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Babiččino zelí | recept na zelí z čerstvé hlávky. Tohle fantastické zelí dělávala manželova babička, na kterou si vždy vzpomenu, když nám v kuchyni zelí zavoní. Vyzkoušejte si také následující recept na babiččino zelí. Vyhněte se protentokrát polotovarům a připravte si zelí z čerstvé hlávky, uvidíte, že se ta trocha práce navíc vyplatí.

Co je potřeba

1 hlávka bílého nebo červeného zelí

100 ml vody

1 větší cibule

1 vrchovatá polévková lžíce sádla

1 střední syrová brambory

1 čajová lžička kmínu

3 polévkové lžíce cukru

½ polévkové lžíce soli

2 polévkové lžíce octa


 

Krok 1

Zelí nakrouháme, vložíme do velkého hrnce a přilijeme vodu.

Krok 2

Takto ho necháme na mírném ohni (el. sporák na č.4) dusit pod pokličkou asi 5 minut. Mezitím si na sádle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou cibulku.

Krok 3

Cibulku přidáme k zelí společně s cukrem, solí a kmínem. Důkladně promícháme a takto dusíme pod pokličkou (el. sporák na č.3) do měkka. Hlídáme, aby se nevypařila voda, jinak by se zelí připálilo.

Krok 4

Když je zelí téměř měkké, přidáme do něho na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, promícháme a když se zelí zahustí, tak je hotovo.

Krok 5

Do hotového zelí přidáme ocet a ještě dle chuti osladíme či přisolíme.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/babiccino-zeli-recept-na-zeli-z-cerstve-hlavky.html