Babiččino zelí | recept na zelí z čerstvé hlávky
Babiččino zelí | recept na zelí z čerstvé hlávky. Tohle fantastické zelí dělávala manželova babička, na kterou si vždy vzpomenu, když nám v kuchyni zelí zavoní. Vyzkoušejte si také následující recept na babiččino zelí. Vyhněte se protentokrát polotovarům a připravte si zelí z čerstvé hlávky, uvidíte, že se ta trocha práce navíc vyplatí.
Co je potřeba
1 hlávka bílého nebo červeného zelí
100 ml vody
1 větší cibule
1 vrchovatá polévková lžíce sádla
1 střední syrová brambory
1 čajová lžička kmínu
3 polévkové lžíce cukru
½ polévkové lžíce soli
2 polévkové lžíce octa
Krok 1
Zelí nakrouháme, vložíme do velkého hrnce a přilijeme vodu.
Krok 2
Takto ho necháme na mírném ohni (el. sporák na č.4) dusit pod pokličkou asi 5 minut. Mezitím si na sádle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou cibulku.
Krok 3
Cibulku přidáme k zelí společně s cukrem, solí a kmínem. Důkladně promícháme a takto dusíme pod pokličkou (el. sporák na č.3) do měkka. Hlídáme, aby se nevypařila voda, jinak by se zelí připálilo.
Krok 4
Když je zelí téměř měkké, přidáme do něho na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, promícháme a když se zelí zahustí, tak je hotovo.
Krok 5
Do hotového zelí přidáme ocet a ještě dle chuti osladíme či přisolíme.
DOBROU CHUŤ!!!