Jablečný kompot na zimu | recept
Jablečný kompot na zimu | recept. Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.
Co je potřeba
jablka (já použila červená letní)
1 l vody
40 dkg cukru (pokud jsou jablka sladší, cukr uberte)
1 čajová lžička kyseliny citrónové
Do každé sklenice:
½ čajové lžičky mleté skořice
3 ks hřebíčku
Jablka oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Používám kráječ na jablka, který perfektně jablíčko rozdělí na osminky a vykrojí ohryzek.
Takto nakrájené měsíčky vkládám do mísy se studenou vodou, ve které jsem rozpustila kyselinu citrónovou (jablka tak nezačnou hnědnout).
Poté do každé sklenice nasypu ½ čajové lžičky mleté skořice, přihodím tři hřebíčky a nacpu do ní jablíčka. Svaříme 1 l vody se 40 dkg cukru a tímto pak zalijeme každou sklenici. Pevně uzavřeme víčkem a zavaříme.
Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.
DOBROU CHUŤ!!!