Vanilkové sušenky | recept na domácí sušenky
Vanilkové sušenky | recept na domácí sušenky. Tyto sušenky jsou opravdu výborné a lehké. Zvládl je i můj syn (9 let). Těsto se nelepí a bezva je, že ho uděláte a hned můžete použít. Nemusí být na odležení v lednici. Na přípravu sušenek používám lis na sušenky od Tescomy Delícia. Kdo nemá, tak vyválí těsto na tloušťku 5 mm a vykrajuje tvary jako u vánočního cukroví. Chutnají skvěle a slibuji, že dodám časem i další recepty na sušenky. V zásobě jich mám víc.
Co je potřeba
250 g klasického másla
300 g cukr krupice
2 celá vejce
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 čajová lžička mandlového extraktu
¾ čajové lžičky soli
¾ sáčku prášku do pečiva
560 g hladké mouky
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté přidáme vejce, vanilkový a mandlový extrakt a opět šleháme.
Po chvilce přidáme prášek do pečiva, sůl a šleháme dál. Nakonec vařečkou (já na robotu na č.1) postupně po 100 g vmícháme hladkou mouku.
S těstem se velice dobře pracuje, vytvoříme váleček a vložíme jej do lisu na sušenky. Lis zmáčkneme 3x a to vyhodíme zpět do mísy. Poté už lis dáme kolmo na pečící papír, 2x zmáčkneme a lehkým tahem směrem vpravo oddělíme sušenku.
Sušenky poté pečeme v troubě předehřáté na 190°C po dobu 7 minut se zapnutým horkovzduchem (kdo nemá horkovzduch, peče asi o 2 až 3 minutky déle). Upečené sušenky můžete hned baštit. Sušenky skladuji v plechové dóze. Z této dávky jsme měli 69 ks.
DOBROU CHUŤ!!
Upečené sušenky můžete hned baštit. Sušenky skladuji v plechové dóze.
Z této dávky jsme měli 69 ks.
DOBROU CHUŤ!!!