Slávia likér | recept na domácí likér
Slávia likér | recept na domácí likér. Slávia likér jsem dělala na Velikonoce, ale hodí se nejen na ně. Příprava je velice snadná i rychlá. Likér voní a chutná lehce mentolu a po bonbónech, je to příjemná změna po domácím vaječném likéru. Z této dávky jsem měla 1 l likéru.
Co je potřeba
2 balíčky bonbónů Slávia
250 ml rumu
1 plechovka Salka
1 polévková lžíce kakaa
250 ml vody
Do kastrůlku odměříme 250 ml vody. Do vody naházíme rozbalené bonbóny, přidáme lžíci kakaa a vše metličkou promícháme.
Dáme na sporák a na mírném ohni (el. sporák č.4) za stálého míchání zahříváme, dokud se bonbóny nerozpustí. NEVAŘIT! Potom směs necháme vychladnout.
Vychladlou směs dáme do mixéru, přilijeme 250 ml rumu a promícháme. Nakonec přilijeme Salko a vše společně vypracujeme do hladké hmoty. Dělala jsem v mixéru, protože ručním šlehačem bych měla zastříkanou celou kuchyň…
Hotový likér nalijeme do lahví od rumu a skladujeme v lednici. Podáváme vychlazený nebo s kostkou ledu.
Dobrou chuť!