Sekaná pečená ve vepřové síťce (bránici) | recept
Sekaná – pečená ve vepřové síťce (bránici) | recept. Když známý zabíjí prase, předem se hlásím o vepřovou síťku (bránici). Měla by se dát koupit v řeznictví, kdo se k ní nedostane, nevadí. Tahle sekaná je skvělá i bez ní.
Co je potřeba
500 g mletého masa (měla jsem z plecka)
1 – 2 čajové lžičky koření čubrica
1/2 čajové lžičky sladké papriky
2 větvičky hladkolisté petrželky
1/2 čajové lžičky celého kmínu
1 celé vejce
strouhanka
sůl
1 čajová lžička polévkového koření – maggi
1 cibule
vepřová mřížka – grilovací koření, máslo
Krok 1
Do mísy dáme mleté maso, cibuli pokrájenou na kostičky, koření, vejce a strouhanku.
Krok 2
Vše spolu promícháme, osolíme a zakápneme polévkovým kořením. Na pracovní plochu si rozložíme vepřovou síťku a zlehka ji „ocukrujeme“ grilovacím kořením. Na střed síťky vyklopíme mletou směs, kterou zabalíme do síťky a vytvarujeme šišku.
Krok 3
Sekanou přendáme do pekáčku, trošičku osolíme, podlijeme vodou a nahoře poklademe plátky másla.
Krok 4
Pekáček zavřeme a takto pečeme v troubě předehřáté na 180° C po dobu 40 – ti minut (dle potřeby podléváme), poté sekanou otočíme a necháme dělat dalších 20 minut. Nakonec sundáme víko, sekanou otočíme a 15 minut takto dopečeme. Je výborná!