Buřtguláš | recept podle Kajdy
Buřtguláš | recept podle Kajdy. Zbyly vám uzeniny po víkendovém opékání nebo jen potřebujete bleskurychle něco sytého uvařit? Připravte si buřtguláš podle Kajdy. Během chvíle nakrmíte celou rodinu a určitě dostanete pochvalu.
Co je potřeba
2 střední cibule
5 buřtů ( můžete nahradit párkem nebo kabanosem)
2 lžíce sladké mleté papriky
0,5 – 1 litr vody
3 větší brambory
sůl, kmín, pepř
1 – 2 stroužky česneku (můžeme nahradit sušeným česnekem)
1 – 2 lžíce hladké mouky
majoránka
olej
Krok 1
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku spolu s pokrájeným buřtem nebo párkem. Zaprášíme moukou a sladkou mletou paprikou a zalijeme vodou.
Krok 2
Přidáme nakrájené brambory, osolíme, přidáme kmín, česnek a vaříme, než změknou brambory. Nakonec dochutíme majoránkou.
Krok 3
Podáváme s pečivem. Pokud budeme podávat dětem, tak nebudeme kořenit pepřem. DOBROU CHUŤ!!!