Kuře KUNG-PAO s pórkem | recept
Kuře KUNG-PAO s pórkem | recept. Máte chuť na něco exotického? Vyzkoušejte recept na kuře KUNG-PAO, je to rychlé, jednoduché a zaručeně dobré. Asijská kuchyně se vyznačuje množstvím zeleniny, proto ani v tomto jídle nesmí chybět. Nejlépe kuře KUNG-PAO chutná s rýží. Inspirujte se.
Co je potřeba
400 g kuřecího masa
hrstka loupaných burských oříšků
3 lžíce oleje
1 vejce
1 lžíce sojové omáčky
dezertní víno
1 lžíce máčeného škrobu
pórek
špetka cukru
sůl
chilli papričky
červená a zelená paprika
Krok 1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a osolíme, promícháme se škrobem a vajíčkem. Necháme 30 minut odležet.
Krok 2
Maso orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme rozdrcené chilli papričky, nakrájený pórek, arašídy, nakrájenou papriku a přelijeme zálivkou z vína, sojové omáčky a cukru. Krátce promícháme a podáváme s vařenou rýží.
Můžeme dle chuti přidat trochu nakrájeného čínského zelí. DOBROU CHUŤ!!!