Hrníčková bublanina od Kajdy | recept na buchtu
Hrníčková bublanina od Kajdy | recept na buchtu. Kdo by si nepochutnal na buchtě s voňavým letním ovocem. Potřebujete-li rychle zpracovat úrodu ovoce nebo jen pohostit nečekanou návštěvu, vyzkoušejte si recept na hrníčkovou bublaninu od Kajdy. Příprava je nenáročná na čas i suroviny, ovocnou náplň pak můžete volit podle chuti.
Co je potřeba
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
125 g másla
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
Krok 1
Nejprve si přichystáme všechny suroviny na linku, aby měly pokojovou teplotu.
Krok 2
Z polohrubé mouky, cukru, másla a vanilkového cukru uděláme žmolenku.
Krok 3
3/4 hrnku odebereme a do zbytku přidáme – 2 vejce, 1 prášek do pečiva a 1 hrnek mléka.
Krok 4
Do vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme těsto. Na těsto poklademe různé ovoce.
Krok 5
Nakonec posypeme žmolenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. DOBROU CHUŤ!!!
Poznámka od Jitule: Už jsem také dělala a všem doporučuji! Je opravdu výborná!!!