Babiččina rajská omáčka | recept od Kajdy
Babiččina rajská omáčka | recept od Kajdy. Rajská omáčka je klasika. Pokud jste si na ni dosud netroufli nebo s vařením začínáte, vyzkoušejte následující osvědčený recept na babiččinu rajskou omáčku. Je výborná a přitom jednoduchá! Určitě si pochutnáte vy i vaši blízcí.
Co je potřeba
2 – 3 lžíce hladké mouky
2 rajčatové protlaky (dle chuti)
1 dřívko skořice
10 hřebíčků
5 kuliček nového koření
1 – 2 bobkové listy
sůl
cukr
olej
Krok 1
Olej rozehřejeme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Odstavíme z plotny, přidáme 2 rajské protlaky a rozmixujeme, aby nebyly hrudky. Zalijeme 1,5 l vody a povaříme s 5 – ti kuličkami nového koření a 1 – 2 bobkové listy. Osolíme a ocukrujeme dle chuti.
Krok 2
Je to moc výtečná omáčka. Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a knedlíkem nebo těstovinami. DOBROU CHUŤ!!!
Pokud chceme rajskou omáčku na plněné papriky, připravíme si 3 – 4 paprikové lusky, které naplníme mletým masem. Vynecháme skořici a hřebíček. Paprikové lusky vložíme do omáčky a pečeme v troubě cca 30 – 45 min.