Domácí houskový knedlík | recept od Kajdy
Domácí houskový knedlík | recept od Kajdy. Není pochyb, že domácí knedlík je lepší, než kupovaný. Uvařit opravdu dobrý knedlík se zdá být náročné. S následujícím receptem a trochou trpělivosti to ale jistě zvládnete na jedničku. Odměnou vám bude krásně nadýchaný knedlík, který ocení všichni strávníci. Uvařte si domácí houskový knedlík podle Kajdy.
Co je potřeba
450 g hrubé mouky
1 tvrdší žemle
2 dcl mléka
1 vejce
15 g droždí
sůl
mouka na vál
Krok 1
Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, osolíme, přihodíme na kousíčky nakrájenou žemli. Těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na mísu. Těsto rozdělíme na dvě části, na pomoučeném vále vytvarujeme šišky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut.
Krok 2
Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Nejprve 10 minut z jedné strany a potom dalších 10 minut z druhé strany.
Krok 3
Horké knedlíky nakrájíme na plátky. Jsou moc dobré. DOBROU CHUŤ!!!