Plněný Libanonský chléb | recept od Kajdy
Plněný Libanonský chléb | recept od Kajdy. Co rychle k večeři? Také řešíte tento každodenní zapeklitý problém? Inspirujte se následujícími řádky, dozvíte se, jak připravit plněný libanonský chléb. Během chvilinky tak vykouzlíte výborné a jednoduché jídlo, kterým se zavděčíte celé rodině.
Co je potřeba
1 balíček Libanonského chleba (můžete si koupit třeba i tortilly, Pita chléb….)
zelenina dle libosti
jakékoliv maso
dressink dle chuti
Krok 1
Nejlepší jsou kuřecí prsní řízky, dle chuti si je naložíte (olej, grilovací koření, sojová omáčka, koření na gyros, cibule). Můžete si je nakrájet na kostičky a nebo naložit na plátky. Dejte marinovat přes noc do ledničky.
Krok 2
Zeleninu si nakrájíme na menší kousky, aby se nám dobře plnila do Libanonského chleba.
Krok 3
Na oleji si orestujeme cibuli a přidáme maso. Chléb dáme na chvilku (asi 10 sekund) do mikrovlny ohřát, aby změkl.
Krok 4
A poté ho rozkrojíme, otevřeme a plníme hotovou směsí střídavě s nakrájenou zeleninou a zakapáváme dressinkem.
Krok 5
Podáváme se zeleninovou oblohou. DOBROU CHUŤ!!!
Poznámka od Jitule: Dresink si taky můžete nachystat smícháním kečupu a plnotučné hořčice v poměru 1:1. Je to výborné, a kdo chce může přidat i tatarku, mám to vyzkoušené, je to bomba!