Broskvový štrůdl | recept od Kajdy
Broskvový štrůdl | recept od Kajdy. Štrůdl nemusí být zdaleka jen moučníkem z jablek. Nečekejte na jejich sezónu a upečte si broskvový štrůdl podle Kajdy. Broskve se do závinu hodí úplně skvěle. Tato neotřelá a neobvyklá varianta sklidí určitě úspěch.
Co je potřeba
listové těsto
broskve (čerstvé, mražené a nebo kompotované) nebo jablíčka
hladká mouka
4 sáčky skořicového cukru
jedno vajíčko na potření
Krok 1
Listové těsto necháme rozmrazit na pokojovou teplotu.
Krok 2
Mezitím si pokrájíme broskve na plátky a v míse je promícháme se skořicovým cukrem.
Krok 3
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Na střed vyváleného listového těsta poklademe broskvovou směs a postupně zabalíme.
Krok 4
Nejprve kratší strany a potom delší strany a nakonec celé přehneme. Opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 5
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. DOBROU CHUŤ!!!