Králík na divoko | recept od Kajdy
Králík na divoko | recept od Kajdy. Připravte si k nedělnímu obědu pečínku. Zkuste však tentkrát zvolit králíka, jeho maso je nepoměrně jemnější a zdravější než vepřové, zvláště pokud ho navíc máte z domácího chovu. Upečte si králíka na divoko podle Kajdy, nejlépe chutná s knedlíky a zelím.
Co je potřeba
1 celý králík
150 g slaniny
1 lžíce másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku (může být i více)
jedna lžíce rajčatového protlaku
1/8 l dezertního vína (nemusí být)
sůl, pepř mletý, bazalka, oregáno, petrželová nať
voda na podlití
Krok 1
Očištěného a odblaněného králíka prošpikujeme slaninou obalenou v mletém pepři.
Krok 2
V pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčatový protlak, bazalku, oregano a víno.
Krok 3
Připraveného králíka v pekáči přelijeme hotovou směsí a mírně podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby upéct.
Krok 4
Během pečení králíka občas přelijeme a obrátíme.
Krok 5
Hotového králíka podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ!!!