jitulciny-recepty.cz

Králík na divoko | recept od Kajdy

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Králík na divoko  | recept od Kajdy. Připravte si k nedělnímu obědu pečínku. Zkuste však tentkrát zvolit králíka, jeho maso je nepoměrně jemnější a zdravější než vepřové, zvláště pokud ho navíc máte z domácího chovu. Upečte si králíka na divoko podle Kajdy, nejlépe chutná s knedlíky a zelím.

Co je potřeba

1 celý králík

150 g slaniny

1 lžíce másla

1 malá cibule

2 stroužky česneku (může být i více)

jedna lžíce rajčatového protlaku

1/8 l dezertního vína (nemusí být)

sůl, pepř mletý, bazalka, oregáno, petrželová nať

voda na podlití

Krok 1

Očištěného a odblaněného králíka prošpikujeme slaninou obalenou v mletém pepři.

Krok 2

V pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčatový protlak, bazalku, oregano a víno.

Krok 3

Připraveného králíka v pekáči přelijeme hotovou směsí a mírně podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby upéct.

Krok 4

Během pečení králíka občas přelijeme a obrátíme.

Krok 5

Hotového králíka podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/recepty-od-kajdy/kralik-na-divoko-recept-od-kajdy