Čína s jasmínovou rýží | recept od Kajdy
Čína s jasmínovou rýží | recept od Kajdy. Pod pojmem čína se v českých kuchyních vaří nepřeberné množství jídel. Níže naleznete postup na jednu varinatu. Uvařte si čínu s jasmínovou rýží. Recept je popsán s kuřecím masem, ale stejně dobře bude fungovat i s vepřovým, jen je třeba počítat s delší dobou dušení masa. Zeleninu můžete použít podle své chuti nebo stavu spíže, s klidným srdcem můžete sáhnout i po té mražené.
Co je potřeba
kuřecí prsíčka
paprika
cibule
arašídy
sojová omáčka
čínská omáčka
solamyl (škrobová moučka)
voda
sůl
čínské zelí
kdo chce, může si přidat mraženou čínskou směs a houby
Krok 1
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme a nakrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli nasekáme na půlkolečka a restujeme pod pokličkou. Mezitím si na nudličky nakrájíme papriku a čínské zelí. K cibuli přidáme maso, osmahneme a mírně podlijeme vodou. Opečené maso zakapeme sojovou a čínskou omáčkou, přidáme nakrájenou zeleninu a opět promícháme. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou. K mírně měkké zelenině přidáme oříšky, promícháme, opět dusíme pod pokličkou. V hrnečku si připravíme 4 lžičky solamylu a zalijeme vodou, rozkvedláme a přelijeme čínskou směs. Vše promícháme a máme hotovo. Podáváme s jasmínovou rýží. DOBROU CHUŤ!!!