Piškotová buchta | recept na koláč od Kajdy
Piškotová buchta | recept na koláč od Kajdy. Piškot s ovocem je klasika, která neomrzí. Ovoce můžete volit dle sezóny a chuti. Krém ze zakysané smetany pak moučník vyšvihne o úroveň výš. Upečte si piškotovou buchtu podle Kajdy.
Co je potřeba
piškot ze 4 vajec (na klasický plech)
piškot ze 2 vajec (do dortové formy)
4 vejce
120 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 polévkové lžíce oleje
2 sáčky želatiny (na dort 1 sáček)
ovoce dle chuti
Krok 1
Suroviny smícháme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme v troubě předehřáté na 160°C dorůžova a hotový piškot vyzkoušíme špejlí, zda se nám nelepí. Necháme vychladit.
Krok 2
Mezitím si připravíme 2 kysané smetany (jedna 250 g) a 2 vanilkové cukry. Ušleháme a potřeme na vychladlý piškot, poklademe ovocem, jak kdo má rád.
Krok 3
Želatinu připravíme dle návodu na sáčku. Vlažnou želatinou přelijeme buchtu a dáme ztuhnout do lednice. DOBROU CHUŤ!!!