Rumová marmeláda z rybízu | recept od Kajdy
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Rumová marmeláda z rybízu | recept od Kajdy. Rybízová marmeláda nemusí být jen znouzecnost jak spotřebovat přebytky rybízu. Na následujících řádcích se můžete inspirovat receptem na rumovou marmeládu z rybízu. Rum dodá marmeládě šmrnc a překvapivě skvěle se doplňuje s kyselou chutí rybízu. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
1 kg šťávy z rybízu (červeného)
800 g cukru
4 lžíce rumu
1 vanilkový cukr (i víc)
Krok 1
7 minut vaříme jen ŠŤÁVU.
Krok 2
Potom přidáme cukr, rum a vanilkový cukr a pak vaříme 5 minut.
Krok 3
Nalijeme do předem vymytých sklenic a dobře a pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru do druhého dne a necháme ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!