Domácí citrónový džus | recept
Domácí citrónový džus | recept. Džus to nemusí být jen pomeranč nebo jablko. To pravé osvěžení vám zajistí citrónový džus. Nejlepší je samozřejmě ten domácí. Zkuste si ho připravit podle mého ověřeného receptu. Určitě ho oceníte nejen v letních vedrech.
Co je potřeba
4 citróny
40 dkg mrkve
1 kg cukru
2 čajové lžičky kyseliny citrónové
10 l převařené vody
Krok 1
Do hrnce si nalijeme 1 l vody. Přidáme dva oloupané a nakrájené citróny, dva nakrájené citróny se slupkou (můžete koupit BIO, aby nebyly stříkané) a 40 dkg oloupané a na kolečka nakrájené mrkve.
Krok 2
Tuto směs vaříme 30 minut na mírném ohni (el. sporák na č. 4) a poté přisypeme kilo cukru a dvě lžičky kyseliny citrónové.
Krok 3
Vše důkladně promícháme a vaříme dalších 30 minut. Pak uvařenou směs necháme odležet 24 h v chladu. Druhý den směs rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do 10 l vychladlé převařené vody.
Krok 4
Důkladně promícháme na nalijeme do PET lahví. Skladujeme v chladnu. DOBROU CHUŤ!!!
Poznámka: Neměla jsem tak velký hrnec na zamíchání, tak jsem uvařila dvakrát pět litrů vody a do každého hrnce nalila půl litru přecezené směsi. Je výborný a osvěžující!