Houbová smaženice | recept na klasické houbové jídlo
Houbová smaženice | recept na klasické houbové jídlo. Pokud jste milovníky hub, určitě nepohrdnete klasikou smaženicí. Vyzkoušejte můj recet na toto klasické houbové jídlo, postup je mnohokrát vyzkoušený. Určitě se povede i vám. Uvařte si houbovou smaženici, hodí se jako skvělý letní oběd nebo večeře.
Co je potřeba
Pro jednu osobu:
5 – 6 větších hub
1 cibule
olej
sůl
1 polévková lžíce Harmonie chuti
1/2 čajové lžičky kmínu
3 vejce
Krok 1
Houby vlhkým hadříkem důkladně omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme na slabší půlkolečka.
Krok 2
Na oleji dáme zesklovatět cibuli a poté přisypeme pokrájené houby. Krátce restujeme společně.
Krok 3
Poté přilijeme asi 50 – 100 ml horké vody. Promícháme, přidáme Harmonii chuti a kmín a špetku soli (dosolit můžeme až nakonec). Stáhneme na nižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Krok 4
Dle potřeby přiléváme vodu. Po deseti minutách by měli být houby krásně měkké a kolem by nám měl zbýt sos. V tom okamžiku do směsi přidáme rozkvedlaná vejce a sporák vypneme.
Krok 5
Za stálého míchání necháme vejce „udělat“, ale neměla by být tuhá – celá smaženice by měla vypadat jako hustší omáčka.
Krok 6
Dle potřeby ještě osolíme a podáváme s chlebem. Dobrou chuť!
Pokud není zrovna sezóna a vy jste si uložili zásoby hub do mrazáku, můžete i je použít do smaženice, jen vody nebude třeba přidávat tolik.