Obalovaná pýchavka | recept na smažené houby
Obalovaná pýchavka | recept na smažené houby. Rostou vám také na zahradě krásné veliké pýchavky a nevíte, co s nimi? My ji děláme klasicky obalenou v trojobale a smažíme. Podáváme s chlebem a nebo s bramborami. Je to neskutečná dobrota! Pokud pýchavku doma máte, rozhodně vyzkoušejte můj recept na tyto smažené houby. Všem jen doporučuji! I odpůrci hub si přijdou na své, pýchavka má jemnější houbovou chuť, když ji navíc obalíte, ani byste nehádali, že jde o houbu.
Co je potřeba
pýchavka
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
olej na smažení
Krok 1
Pýchavka se často vysemení sama od sebe někde na zahradě, najdete ji třeba krčit se pod ovocným stromem, většinou se pak objevuje každoročně na podobných místech. Její chuť je krémovitá a jemná. Dobře se hodí i na sušení.
Krok 2
Pýchavku opatrně utrhneme. Rozkrojíme ji a část, kterou nepoužijeme uchováváme v chladu, a brzy spotřebujeme. Pýchavku nakrájíme asi na 1 – 1,5 cm silné plátky.
Krok 3
Zbavíme ji vrchní tmavší slupky. Většinou to jde i rukou, pokud ne, pomůžeme si nožem.
Krok 4
Následně ji obalíme v hladké mouce a namočíme do rozšlehaného, osoleného vajíčka.
Krok 5
Nakonec ji ještě obtiskneme do strouhanky. V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej a z obou stran pýchavku dozlatova usmažíme.
Krok 6
Vyjmeme ji z pánve, necháme okapat přebytečný olej a podáváme s chlebem nebo bramborami.