Houbová směs | recept na omáčku s houbami
Houbová směs | recept na omáčku s houbami. Následující recept jistě oceníte v době, kdy je hub opravdu přebytek a vy je potřebujete urychleně zpracovat. Návod na houbovou směs se hodí jako dobrý tip do spíže, uvidíte, že v jiných ročních obdobích přijde vhod. Díky množství zeleniny není houbová chuť tak výrazná, proto tento recept na omáčku s houbami můžete připravit, i když nejste zrovna milovníkem hub.
Co je potřeba
1 kg krájených hub
6 červených paprik ( i méně, dle chuti)
4 cibule
1 malý ostrý kečup
1 rajčatový protlak
feferonky
česnek
Krok 1
Houby nakrájíme a vaříme ve slané vodě asi 20 minut.
Krok 2
Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno a společně podusíme. Přidáme zcezené houby a vše smícháme, přilijeme kečup a protlak (polovinu hub jsem nasekala a polovinu nechala, jak byla).
Krok 3
Dochutíme solí, pepřem, feferonkami a česnekem. Pro děti samozřejmě neděláme ostré. A nakonec plníme do skleniček a sterilujeme.
Krok 4
Skladujeme v chladu, podáváme jako doplněk masu nebo jen tak s topinkami. Tímto receptem nepohrdnou ani zavilí odpůrci hub, jako jsem já. Dobrou chuť!