Kuře na bramborách a pórku | recept
Kuře na bramborách a pórku | recept. Co k obědu, věčná otázka. Mám pro vás recept na kuře na bramborách a pórku. Pórek tomu dá takovou krásnou vůni a dokonce bych řekla, že je to mnohem lepší než „Kuře na bramborách 2 v 1″. Vyzkoušejte! Je to fakt dobrota a skoro bez práce.
Co je potřeba
2 – 4 kuřecí čtvrtky nebo rozporcované kuře na 4 díly
1 smetana (30%)
1 pórek (klidně bych dala i dva)
brambory – dle velikosti zapékací mísy (já měla asi 10 větších brambor)
grilovací koření
sůl, kmín
kousíček másla na vymazání mísy
Kuře naporcujeme a omyjeme (já kupuji už rovnou kuřecí čtvrtky). Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory si oloupeme a nakrájíme na měsíčky, osolíme, okmínujeme a promícháme, aby se sůl a kmín dostaly všude. Pórek si nakrájíme na silnější (asi 4 – 5 mm) kolečka a rozprostřeme na brambory.
Příště bych klidně dala pórky dva a zamíchala přímo do brambor (myslím, že by to mohlo být ještě lepší). Na pórek položíme osolené a okořeněné kuře kůží směrem na pórek.
Zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéct asi hodinku a půl na 180°C.
Když je kuře nazlátlé, tak ho otočíme kůží nahoru, mísu už nezakrýváme a necháme udělat kurčičku. A můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ!!!