Kuřecí prsa na Kunovjance | recept
Kuřecí prsa na Kunovjance | recept. Jednu dobu jsem tento recept dělala každý víkend, dokud se toho manžel už nepřejedl, a teď mu to už moc nejede. Já bych to ale mohla pořád a i náš Honzík zbaštil celý hluboký talíř. Určitě zkuste, další recept téměř bez práce! Připravte si kuřecí prsa na Kunovjance.
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
2 větší kuřecí prsa
8 – 10 velkých brambor (asi 1,5 kg)
sklenička Kunovjanky
200 – 250ml šlehačky (30%)
kousek másla
sůl, pepř
Syrové brambory oloupeme a na el. kráječi nakrájíme na 4 mm silné plátky.
Řízky rozkrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a lehce opeříme.
Do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme 3 vrstvy brambor a každou vrstvu osolíme a lehce opepříme.
Na třetí vrstvu poklademe řízky a na ně rozprostřeme dobře zcezenou Kunovjanku.
Pak uděláme ještě dvě vrstvy brambor a na tu vrchní ještě přidáme trochu Solčanky nebo Podravky. Přikryjeme víkem a dáme do trouby předehřáté na 200°C zapéct.
Po 30 minutkách víko odkryjeme, stáhneme na 180°C a přilijeme šlehačku. Dál už necháme bez víka dopéct do měkka a dozlatava tj. ještě asi 20 minut.
Podáváme se zeleninovou oblohou.
DOBROU CHUŤ!!!