Kuře na bramborách a mrkvi | recept na 2 v 1
Kuře na bramborách a mrkvi | recept na 2 v 1. Jak jsem už psala, tyhle receptíky miluju, a tak jsem si pro vás zase jeden vymyslela. Je to opravdu dobrůtka a ta mrkvička vařená v té smetaně je prostě k sežrání. Pokud rádi mrkev na všechny způsoby, tak tohle musíte zkusit!
Co je potřeba
kuřecí čvrtky
brambory dle potřeby
svazek mladé karotky s natí (může být i normální)
1 smetana (250 ml)
1 čajové lžičky Solčanky
1 cibule
kousek másla
koření na kuře
kmín, sůl
Zapékací mísu vymažeme kouskem másla. Brambory oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Mrkev nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky a ještě rozpůlíme (nebo můžeme dát mraženou baby mrkvičku vcelku). V míse smícháme brambory s mrkví, Solčankou, kmínem a navrch posypeme na půlkolečka pokrájenou cibulkou.
Kuře omyjeme, osolíme a posypeme kořením. Dáme na cibuli kůží dolů směrem na brambory.
A zalijeme smetanou. Přikryjeme víkem a dáme péct do trouby předehřáté na 18 0 až 200°C, dokud není kuře zlatavé.
Pak kuře otočíme a necháme ještě zezlátnout kůrčičku. A je hotovo!
DOBROU CHUŤ!!!