Tvarohové koblížky | recept na domácí koblihy
Tvarohové koblížky | recept na domácí koblihy. Upečte si tvarohové koblížky podle mého receptu. Je to super dobrůtka a z téhle dávky je toho veliká hromada (viz. foto). Dělávám je i na párty jako chuťovky na stůl místo nějaké buchty.
Co je potřeba
1 tvaroh v kostce
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 celá vejce
3 polévkové lžíce rumu
250 ml mléka
Na obalení:
2 hrnky cukru krupice
2 vanilkové cukry
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, které by mělo mít „bublinky“.
V hrnci rozpálíme olej (asi 3 cm oleje) na el. sporáku na č. 6. Čajovou lžičkou uždibujeme těsto a necháme ho stéct do rozpáleného oleje. Některé koblížky se přilepí ke dnu, je nutné to ohlídat a popř. uvolnit.
Když jsou koblížky zlatavé z obou stran (některé se otočí samy, do některých je třeba šťouchnout), vytáhneme je a obalíme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem (v originálním receptu je psané obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, ale nám to víc chutná v krupicovém cukru).
Takhle na el. sporáku č. 6 usmažíme první várku a potom stáhneme na č. 4 a smažíme stejně i další.
DOBROU CHUŤ!!!