Vepřové rizoto | recept na snadné rizoto
Vepřové rizoto | recept na snadné rizoto. Na následujících řádcích vám poradím, jak rychle připravit vepřové rizoto. Uvidíte, že takovou dobrotu ani nebudete čekat. Je to hotové do 20-ti minut, jen co se uvaří rýže. Toto snadné rizoto uvaříte jedna dvě, zvládne ho i naprostý kuchařský začátečník. Vyzkoušejte a nebudete litovat!
Co je potřeba
1 konzerva vepřového masa
1 malé lečo ve skleničce
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
2 – 3 pytlíčky nebo hrnky rýže
tvrdý sýr na posypání
Krok 1
Na rozpálenou pánev na středním plameni vyklopíme vepřovou konzervu a necháme ji „rozpustit“.
Krok 2
Když maso „povolí“, tak přidáme malou skleničku naloženého leča (nejlépe od Hamé) a malou konzervu sterilovaného hrášku.
Krok 3
Promícháme a směs necháme prohřát, dokud se nám část tekutiny neodpaří a nezbude nám jako omáčka.
Krok 4
Mezitím si uvaříme dva sáčky rýže (nejlépe Parboiled, která se nelepí) a směs s rýží promícháme.
Krok 5
Podle chuti dosolíme, můžeme i na talíři dochutit maggi a podáváme s nastrouhaným sýrem.