jitulciny-recepty.cz

Vepřové rizoto | recept na snadné rizoto

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Vepřové rizoto | recept na snadné rizoto. Na následujících řádcích vám poradím, jak rychle připravit vepřové rizoto. Uvidíte, že takovou dobrotu ani nebudete čekat. Je to hotové do 20-ti minut, jen co se uvaří rýže. Toto snadné rizoto uvaříte jedna dvě, zvládne ho i naprostý kuchařský začátečník. Vyzkoušejte a nebudete litovat!

Co je potřeba

1 konzerva vepřového masa

1 malé lečo ve skleničce

1 malá plechovka sterilovaného hrášku

2 – 3 pytlíčky nebo hrnky rýže

tvrdý sýr na posypání

Krok 1

Na rozpálenou pánev na středním plameni vyklopíme vepřovou konzervu a necháme ji „rozpustit“.

Krok 2

Když maso „povolí“, tak přidáme malou skleničku naloženého leča (nejlépe od Hamé) a malou konzervu sterilovaného hrášku.

Krok 3

Promícháme a směs necháme prohřát, dokud se nám část tekutiny neodpaří a nezbude nám jako omáčka.

Krok 4

Mezitím si uvaříme dva sáčky rýže (nejlépe Parboiled, která se nelepí) a směs s rýží promícháme.

Krok 5

Podle chuti dosolíme, můžeme i na talíři dochutit maggi a podáváme s nastrouhaným sýrem.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/do-30-minutek/veprove-rizoto-recept-na-snadne-rizoto