Chilli con carne | recept na rychlé jídlo s fazolemi
Chilli con carne | recept na rychlé jídlo s fazolemi. Podle následujícího receptu si přichystáte velice chutné jídlo, které je hotové do 30 minut a přitom je opravdu výborné. Vyzkoušejte chilli con carne podle mého postupu. Uvařte si toto rychlé jídlo s fazolemi. Určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
400 – 500 g mletého masa
1 větší cibule
1 plechovka fazolí v chilli omáčce
1 plechovka fazolí v tomatě
1 menší plechovka kukuřice
1 větší plechovka rajského protlaku
3 – 4 stroužky česneku
trochu instantní jíšky Knorr
olej
Krok 1
Na oleji necháme zesklovatět cilbuli, na kterou hodíme mleté maso, a orestujeme na vyšším plameni.
Krok 2
Když je maso orestované, stáhneme plamen. Přidáme do něj fazole i s nálevem, kukuřičku, rajský protlak, kdo má rád ostřejší, přidá i dle chuti chilli omáčku nebo Tabasco. Podlijeme převařenou horkou vodou a necháme asi 20 – 30 minut dusit na středním plameni.
Krok 3
Zahustíme instantní jíškou – mělo by to mít konzistenci asi jako guláš. Nakonec přidáme prolisovaný česnek – už nevaříme.
Krok 4
Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!
Většinou kupuji jednu plechovku bílých fazolí a jednu plechovku červených fazolí (pokud je nálev pouze slaný, zcedím ho a přidám pouze fazolky).