Buřtguláš | recept na rychlý guláš
Buřtguláš | recept na rychlý guláš. Vyzkoušejte můj recept na buřtguláš. Je jednoduchý, rychlý a s minimem práce. Použít můžete jakýkoli oblíbený salám, správnou barvu pak pokmru dodá mletá paprika. Ve správném buřtguláši nesmí chybět ani brambory. Když nevíte, co rychle uvařit k večeři nebo k obědu, tak tento rychlý guláš je ta pravá volba!
Co je potřeba
asi 30 dkg točeného salámu nebo 4 nožičky silných párků
asi 60 dkg brambor
2 cibule
3 – 4 stroužky česneku
2 čajové lžičky Podravky
4 čajové lžičky mleté sladké papriky
2 čajové lžičky koření na guláš
obě jíšky Knorr
olej
sůl, pepř, maggi
Krok 1
Na oleji si necháme zesklovatět na půlkolečka pokrájenou cibuli.
Krok 2
Potom do hrnce přihodíme na kousky pokrájený salám nebo párky a smažíme.
Krok 3
Pak přisypeme mletou papriku, gulášové koření, Podravku a na plátky pokrájený česnek. Zrychla orestneme (udělá se takový „povlak“ – to je normální), promícháme a zalijeme trochou vody (jen aby se to trochu ponořilo) a důkladně ode dna mícháme, dokud ten „povlak“ není pryč.
Krok 4
Následně přihodíme pokrájené brambory, zamícháme, přilijeme požadovaný zbytek vody a vaříme do jejich změknutí. Když jsou brambory měkké, tak guláš zahustíme jíškami Knorr a dochutíme solí, pepřem a maggi.
Krok 5
Nakonec posypeme trochou majoránky a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!