Jahodový džem | recept na domácí džem
Jahodový džem | recept na domácí džem. Na tento jahodový džem jsem chodila ke kamarádčině mamince, když jsme ještě byli na základce. A okamžitě jsme zblazli celou skleničku na posezení. Je to taková mňamka, že ani konzervační přípravek nebude potřeba. Džem je trošku „tekutější“, tak ho používám i na zmrzlinové poháry.
Co je potřeba
1 kg jahod
800 g cukru
Jahody opláchneme, odstraníme stopky se zbytkem okvětí, vložíme do hrnce.
A pomalu a stálého míchání vaříme ( ještě jsem je pokrájela na polovinu). Když se odpaří část tekutiny (necelá polovina), postupně přisypáváme cukr a dále opatrně mícháme.
Během přípravy se nemá přerušit var! Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut.
Pak horký džem plníme do sklenic, uzavřeme víčky a do druhého dne obrátíme dnem vzhůru.
Pro delší trvanlivost můžeme přidat konzervační přípravek (petosu – dle návodu nebo zavařit).
Vyzkoušejte!
DOBROU CHUŤ!!!