Rajčatová marmeláda | recept na netradiční zavařeninu
Rajčatová marmeláda | recept na netradiční zavařeninu. Jak se zbavit velké úrody rajčat? Přináším vám netradiční řešení v podobě rajčatové marmelády. Je úžasná, opravdu chutná jako meruňková, nikdo nepozná, že je z rajčat!
Co je potřeba
2 kg rajčat (třeba i popraskaných)
1,5 kg cukru
3 Pektogely
1 lžičku skořice
100 ml rumu
Rajčata pokrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřidávat vodu!!!).
Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr a Pektogel dle návodu na obale, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4).
Potom hrnec odstavíme z ohně, vmícháme rum (zapění to) a horkou hmotu nalijeme do sklenic.
Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě – malé skleničky 10 ks, 5 minut na 250°C.
Vyzkoušejte a budete za hvězdu!
DOBROU CHUŤ!!!
Popis zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.