Osvěžující jablečný kompot | recept
Osvěžující jablečný kompot | recept. Nevíte co se starými jablíčky? Štrůdlu už máte plné zuby? Zkuste tuhle dobrůtku, která je i díky hřebíčku dobrá na žaludek a přitom osvěží. Když jsem byla v Rusku, tak tam takový rychlý jablečný kompot vařili denně do velikého hrnce a do večera byl fuč. Uvařte si také jednoduchý a osvěžující jablečný kompot.
Co je potřeba
jablka
1 až 2 čajové lžičky mleté skořice
1 polévková lžíce hřebíčku
citrónová šťáva na zakápnutí
cukr dle chuti
Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtky nebo větší jablíčka na osminky.
Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (jen, aby se jablka trochu schovala), zakápneme troškou citrónové šťávy a přidáme skořici, cukr a hřebíček.
Vaříme na sporáku na č. 4 pod poodkrytou pokličkou asi 10 až 15 minut. Nebo tak dlouho, dokud nejsou jablíčka měkká, ale zase aby se nerozvařila.
Podáváme vlažné nebo pak krásně vychlazené z lednice. Pokud už doma tuhle dobrůtku náhodou nevaříte, určitě zkuste!
DOBROU CHUŤ!!!