Sterilované kapie | návod na zavařování paprik
Sterilované kapie | návod na zavařování paprik. Následující recept na sterilované kapie u nás patří k velice oblíbeným. Doslova se po nich můžeme "užrat"! Zkuste si ho také, není to nic těžkého a odmění vás nezaměnitelná chuť zakonzervovaného léta. DOBROU CHUŤ!!!
Co je potřeba
kapie
1 balíček deka (zelené – NE steril)
1,75 l vody
0,5 l octa
30 tabletek cukerinu
slunečnicový olej
Papriky důkladně propláchneme ve vodní lázni.
Následně je zbavíme zrníček. A rozdělíme je na poloviny.
Dále je nakrájíme na větší kusy. Takto připravenými paprikami naplníme sklenice.
Ve větším hrnci si připravíme lák z vody, deka, cukerinu, octu a oleje. Nakonec lákem zalijeme sklenice s paprikami.
Hotové sklenice s paprikami dobře uzavřeme a přetočíme je dnem vzhůru. Takto necháme zchladnout do druhého dne.