Hruškový kompot | recept na domácí kompot
Hruškový kompot | recept na domácí kompot. Máte přebytky hrušek? Vsaďte na následující recept na hruškový kompot. Zachováte si tak chutě podzimu i v zimě. Hrušky jsou navíc ovoněné hřebíčkem a skořicí. Hruškový kompot zahřeje na těle i na duši i v zimních plískanicích.
Co je potřeba
hrušky
na 1 l vody
30 dkg cukru
kyselina citrónová
mletá skořice
hřebíček
Omyté hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřince. A ihned je vložíme do hrnce s okyselenou vodou kyselinou citrónovou (na 4 l vody dejte asi 1 – 2 zarovnané polévkové lžíce).
Zabráníme tak oxidaci a zhnědnutí hrušek. Z vody a cukru si uvaříme cukerný roztok. Poté hrušky naskládáme do sklenice, přidáme 1 rovnou čajovou lžičku skořice a hřebíčku.
Zalijeme horkým cukerným roztokem a sterilujeme 30 minut při 85 – 90°C nebo v horkovzdušné troubě viz. ZDE a poté sklenice obrátíme dnem vzhůru do druhé dne.
Díky hřebíčku Vám tenhle kompot udělá opravdu dobře.
DOBROU CHUŤ!!!