Lucčin domácí kečup | recept
Lucčin domácí kečup | recept. Tenhle recept je opravdu vychytaný a kečup má naprosto skvělou chuť!!! Určitě vyzkoušejte! Z téhle dávky jsem měla 3 litry kečupu.
Co je potřeba
3 kg rajčat
4 větší cibule
4 větší jablka
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce soli
15 dkg cukru
10 ks cukerínu
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
200 ml octu
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky kari
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
5 – 6 hřebíčků
1 a půl polévkové lžíce nového koření
Rajčata nakrájíme na půlky, jablíčka zbavíme jadřince a nakrájíme čtvrtky (i se šlupkou) a cibuli oloupeme a nasekáme též na čtvrtky. Dáme do velkého hrnce (7– 8 l) a přidáme ostatní suroviny.
Sporák zapneme na č.4 a takto za občasného míchání dusíme pod pokličkou hodinu a půl (nepodléváme, protože rajčata pustí spoustu šťávy) a potom ještě půl hodiny bez pokličky (mícháme častěji, aby se nám to zespodu nepřichytlo).
Poté kečup rozmixujeme ponorným mixérem a ještě propasírujeme nebo vezmeme přes sítko.
Plníme do skleniček a zavařujeme v horkovzdušné troubě 5 –10 minut podle velikosti skleniček na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Po vyndání z trouby skleničky obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne vychladnout. DOBROU CHUŤ!!!