Okurky po sklenicích | recept na zavařené okurky
Okurky po sklenicích | recept na zavařené okurky. Pokud sbíráte na zahrádce okurky postupně jako letos já, tak je lepší dělat nálev po sklenicích, než vařit litry nálevu najednou. Přináším vám proto rozpis ingrediencí na jednu sklenici. Je to šikovné a nejste omezeni větší dodávkou nebo úrodou okurek. Zkuste to také!
Co je potřeba
Do každé sklenice o objemu 720 ml dáme:
5 ks nového koření
5 kuliček pepře
1 menší bobkový list
1 čajová lžička hořčičného semínka
1 čajová lžička soli
6 ks cukerínu
50 ml octa
5 koleček mrkve
dvě kolečka cibule a snítku kopru
okurky
Do sklenice naskládáme omyté okurky a přidáme všechny ingredience.
Vše zalijeme horkou vodou z konvice a zavíčkujeme.
Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C 10 minut. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru do druhého dne a víčka se krásně zatáhnou.
DOBROU CHUŤ!!!