Špeková pomazánka | recept na vynikající masovou pomazánku
Špeková pomazánka | recept na vynikající masovou pomazánku. Přemýšlíte, jaké neobvyklé pohoštění připravíte svým hostům? Pokud nejde zrovna o vegetariány, vyzkoušejte jim přichystat špekovou pomazánku podle mého receptu. Budete potřebovat jen masový strojek, který za vás vykoná většinu práce. Její chutí budete určitě mile překvapeni. Inspirujte se receptem na vynikající masovou pomazánku.
Co je potřeba
10 dkg špeku
1 velký smetanový tavený sýr
1/2 cibule
2 stroužky česneku
1 kyselá okurka
sůl, kečup nebo malý rajský protlak
harisa (pikantní mletá zelenina v tubě) – lze nahradit Moravankou
Krok 1
Všechny suroviny, včetně sýra, umeleme na masovém strojku. Pokud použijete Moravanku, umelte i ji. Harisa pak poslouží pouze na dochucení, aby pomazánka byla pikantní.
Krok 2
Zamícháme a dochutíte solí, kečupem a je hotovo. Necháme dvě hodinky odležet v lednici.
Krok 3
Špeková pomazánka se výborně hodí na jednohubky, může být na rohlíku úplně samotná nebo jen dozdobíte pro oko čerstvou paprikou případně olivou. Nikdo nepozná, že je ze špeku a určitě s ní sklidíte úspěch!